معرفی دو رقم جدید برنج با نامهای «هستی و توکا»

موسسه تحقیقات برنج کشور دو رقم جدید «هستی و توکا» را به شالیکاران برای فصل زراعی معرفی کرد، که منجر به افزایش تولید و درآمد برای کشاورزان خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان تات، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: این ارقام در سال زراعی جدید در شالیزارهای استانهای گیلان و مازندران کشت میشوند.
مریم حسینی با اشاره به این که رقم توکا، با داشتن کیفیت پخت خوب، زودرس، پاکوتاهتر از ارقام محلی است، افزود: این محصول حاصل ترکیب ارقام محلی و با هدف جایگزینی با رقم برنج محلی فعلی برای استانهای گیلان و مازندران توصیه شده است.
وی تصریح کرد: رقم هستی، هم حاصل پژوهش مشترک با پژوهشکده انرژی هستهای است، که این رقم با کیفیت بومی جزو ارقام زودرس است و با هدف پایداری تولید در شرایط تغییرات اقلیمی بهویژه تنش خشکی معرفی شده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: مهمترین هدف از معرفی ارقام جدید، ایجاد تنوع در سبد ارقام برنج ایرانی است.
وی افزود: هرچه ارقام جدید قابل دسترس کشاورزان متنوعتر باشد، امکان انتخاب رقم مناسب با سلیقه کشاورز و مصرفکننده بیشتر خواهد بود.
حسینی با بیان این که همه تلاشها برای معرفی ارقام منجر به افزایش تولید پایدار برنج ایرانی است، افزود: همه ارقام در موسسه تحقیقات برنج کشور تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تولید و در اختیار تولیدکنندگان طبقات مادری و گواهی شده قرار میگیرد.